AXA Banka v ČR končí

Finanční skupina AXA oznámila, že v České republice končí s poskytováním bankovních služeb. Výběr z vyjádření ze stránek AXA Bank:

"Skupina AXA mění svou podnikatelskou strategii a s tím související složení svého portfolia produktů a služeb. Do budoucna se skupina AXA primárně zaměří na své klíčové aktivity v oblasti pojištění, zajištění na stáří a investování. Bankovní produkty bude naopak nabízet v rámci strategických partnerství. S účinností od 30. září 2013 tak dojde k ukončení činnosti AXA Bank Europe v České republice." Zdroj: www.axabank.cz/banka

Od 30. září 2013 nebude AXA Bank v ČR poskytovat bankovní služby, vč. platebních karet. Tomu předchází také to, že od 1. července 2013 již nebudou spořicí účty úročeny hodnoutnou úrokovou sazbou (úročení bude 0% p.a.) a možnost využívání platebních karet, které byly vydány ke spořicím účtům budou ukončeny v konci měsíce června 2013, nezanikneli jejich platnost dříve.

Spořicí účty mohou stávajíc klienti vypovědět přes online formulář v internetovém bankovnictví. Prostředky na účtech mohou klienti převést na jiný účet v jiné bance přes internetové bankovnictví, telefonicky nebo písemně. V případě, že klient účet nevypoví, AXA Banka mu jej bude nucena vypovědět sama a účet uzavřít.

Její bankovní divize nekončí pouze v ČR, ale také na Slovensku. AXA u nás bude nadále poskytovat pojišťovací a investiční služby.

V této souvislosti můžete AXA Banku kontaktovat na telefonním čísle +420 292 292 292 nebo emailem na info@axabank.cz. 

Stávající klienti dostávájí jako "cenu útěchy" možnost zvýhodněného přechodu k UniCredit Bank, kde je jim exkluzivně nabízeno Multi konto.

Články

Spořicí účet od mBank nyní s 3 % a bonusem 500 Kč

Spořicí účet mBank (mSpoření) je od 19.1.2021 úročen sazbou 3 % ročně. Banka tak reaguje na zvyšující se sazby ČNB a navyšování úrokových sazeb u spořicích produtků ostatních bank na trhu. Využijte jedinečné akční nabídky 3 % a 500 korun k tomu.
Celý článek