ING: situace neumožňuje udržet stávající úroveň...

Vzhledem k politice České národní banky ve snižování úrokových sazeb, dochází v nabídkách spořicích účtu k "přirozeným" změnám v úročení. Jako první Vám přinášíme vyjádření ING Banky.

"V letošním roce Česká národní banka již třikrát snížila základní úrokovou (REPO) sazbu, která nyní klesla na historické minimum 0,05 %. Tato opatření způsobila, že klesají úrokové sazby vkladových a úvěrových produktů na celém bankovním trhu. V případě ING Konta jsme úrokovou sazbu neměnili po více než dva roky. Vzniklá situace nám však neumožňuje udržet ji nadále na současné úrovni. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli úrokovou sazbu spořicího účtu ING Konto snížit o 0,25 % p. a.

Nová sazba 1,5% p.a.

K této změně přistupujeme jen velice neradi. Naše strategie je ale postavena na dlouhodobě udržitelném stanovování úrokové sazby. Tímto přístupem se řídíme již od roku 2001, kdy ING Konto jako první spořicí účet na českém trhu vzniklo. Abychom mohli i v dalších letech nabízet výhodnou úrokovou sazbu, musíme nyní reagovat na vývoj na finančních trzích. Vážíme si Vaší důvěry a věříme, že ING Kontu i nadále zachováte svou přízeň. S ING Kontem máte své peníze stále k dispozici, neplatíte žádné poplatky a svůj účet můžete ovládat pohodlně z domova, prostřednictvím internetu a telefonu."

zdroj: Tisková zpráva (www.ingkonto.cz)