Konec Zuno Banky

Bohužel, Zuno Bank se na trhu neosvědčila a bude končit. Klientům banka 4. října 2016 rozeslala email, kde stojí, že:

  • Raiffeisen Bank International (RBI) Group, mateřská společnost ZUNO BANK AG, se rozhodla konsolidovat své podnikání v rámci skupiny a postupně převést bankovní aktivity ZUNO BANK AG do Raiffeisenbank a.s. v ČR i SR.
  • ZUNO BANK AG bude i nadále poskytovat potřebný servis k Vašim účtům. Vaše pohledávky i závazky včetně pojištění vkladů samozřejmě také zůstávají beze změny.
  • Snížení úroků na spořících účtech a vkladech od 21.10.2016 - nejvíce je možné získat 0,4 % p.a. a také 0 % p.a.
Text emailu klientům o ukončení ZUNO banky

Zuno začala svůj start v roce 2010 a měla velké ambice. Pravděpodobně ale nebylo příliš dobré načasování, jelikož přišla na bankovní trh, založený převážně na internetu docela pozdě a její nabídka byla přehlížena. Již od roku 2007 v ČR fungovala mBank, která získala mnoho internetové banky chtivých klientů a dokázala je uspokojit.

V posledním roce se mluvilo i o prodeji Zuno banky, kdy byla veřejně nabídnuta k prodeji. Ani to ale nepomohlo a zájemce se nenašel. Bankovnictví dnešní doby je mnohem více interaktivnější, internetovější a hlavně inovačně rychlé. Kdo zaspí, zastaví se. Každý rok vznikají globální projekty i lokální projekty (např. P2P půjčky - Zonky), které nabourávají stávající dogmata o tradičním bankovnictví, jak jej známe před vznikem Internetu.