Snížení úrokové sazby na spořicím účtu ING Konto

ING Banka rozslala svým klientům emailem oznámení, že bude od 9.5.2016 úročit zůstatky na ING Kontu sazbou 0,50% pro částky do 400.000 Kč a nad tento zůstatek 0,25% ročně. Dochází tedy ke snížení aktuálních sazeb.

Zdarma 300 Kč na investice s ING do začátku. Vyzkoušejte si investování již od 100 Kč. Více zde

Banka se odvolává na současný stav mezibankovního trhu, kdy Evropská centrální banka (ECB) snižuje úrokovou sazbu, za kterou si od ní banky půjčují a zároveň Česká národní banka uvolňuje velké množství peněz, což snižuje úrokové sazby ještě více. Trend snižování úrokových sazeb je posledních několik let dlouhodobý a minimálně několik let bude pokračovat (v některých státech se dostávají úrokové sazby na spořicích účtech i do záporných hodnost, což se může zdát z pohledu klienta absurdní). 

Možným východiskem je buď podnikat nebo investovat. Aktuálně je možné využít velmi výhodné nabídky ING Bank, která novým začínajícím investorům usnadňuje začátky investování a díky našemu kódu (více zde) nabízí 300 Kč jako bonus na vyzkoušení investování. Z dlouhodobého pohledu vám investice do podílových fondů vynesou více, nežli spořicí účet.