Výhody a novinky spořicího účtu od ING

Spořicí účet

Počet nově založených spořicích účtů v době pandemie koronaviru vzrostl, lidé si totiž během krize více než kdy dříve uvědomují, jak je finanční rezerva důležitá. Jaké jsou výhody spořicího účtu? Pro koho je vhodný? Jak začít spořit dětem a proč si založit spořicí účet u ING?

Jaké jsou výhody spořicího účtu?

Spořicí účet je finančním produktem, který přináší výhodnější úročení peněz než běžný účet. Nejčastěji slouží ke krátkodobému uložení finančních prostředků za účelem vytvoření rezervy či našetření určitého obnosu peněz. Spořicí účet je ze zákona chráněný do výše 100 000 eur.

A jaké jsou jeho výhody? Jak už jsme nastínili výše, jednou z největších výhod spořicího účtu je vyšší zhodnocení peněz než na běžném účtu. Mezi další výhody patří skutečnost, že budete mít peníze hned k dispozici, a také fakt, že jde o bezpečné a státem chráněné spoření. Mnoho bank nabízí správu, založení a zrušení účtu zdarma a možnost ovládání účtu přes internet.

Pro koho je spořicí účet vhodný?

Spořicí účet je vhodný pro všechny fyzické osoby, které si chtějí vytvořit finanční rezervu nebo osoby, které mají k dispozici volné finanční prostředky a nechtějí je investovat dlouhodobě nebo nechtějí jít do vyššího rizika. Spořicí účet je vhodnou volbou také v případě, že chcete našetřit peníze dětem.

Jak nejlépe spořit?

Podle mezinárodního průzkumu ING Bank lidi ke spoření nejčastěji vede motivace v podobě renovace stávajícího bydlení, spoření na zálohu pro nákup nového bydlení nebo vlastní vzdělávání. Ať už je vaše motivace pro spoření jakákoliv, přinášíme vám několik tipů, jak spoření co nejlépe pojmout.

Prvním krokem je bezesporu založení spořicího účtu, který můžete u většiny bank snadno založit online bez nutnosti návštěvy pobočky. Následně byste si měli stanovit konkrétní částku, které chcete dosáhnout a pravidelně si peníze odkládat po malých částkách. I přesto, že většina spořicích účtů umožňuje poslání peněz na běžný účet, na peníze byste ideálně neměli sahat, dokud nedosáhnete stanovené částky.

Spoření v době koronaviru

Pandemie koronaviru a s ní spojená vládní nařízení měla dopad na finance velké části Čechů. Podle odborníků by měl mít každý, a to nejen v době krize, vytvořenou finanční rezervu ve výši alespoň trojnásobku měsíčních příjmů. S tím vám může pomoci právě spořicí účet, který nabízí vyšší zhodnocení než běžný účet.

A jak je to se stavebním spořením? Podle údajů ministerstva financí mají Češi letos o tento druh spoření rekordní zájem. Za prvních šest měsíců roku 2020 bylo uzavřeno 237 579 nových smluv s celkovou hodnotou cílové částky 103,5 miliard korun. Jedná se o historicky nejvyšší částku v prvním pololetí u nás. Nárůst částky dokazuje, že jsou lidé ochotni více spořit a v budoucnu si také plánují vzít úvěr na bydlení ve vyšším objemu, než tomu bylo v minulých letech.

Spořicí účet

Spořte i svým dětem pro lepší start do života.

Jak spořit dětem?

Věděli jste, že lidé v České republice o něco častěji, než v okolních státech Evropy spoří pro své děti? Nejčastěji na vzdělání nebo jednodušší start do života. Pro děti spoří zhruba 29 % Čechů a 20 % Evropanů. Pokud chcete svým dětem pravidelně spořit i vy, máte hned několik možností v podobě podílových fondů, stavebního spoření a v neposlední řadě spořicího účtu pro děti.

ING spořicí účet

Od 1. 10. 2020 můžete využít zvýhodněnou nabídku spořicího účtu ING Konto. S nově založeným spořicím účtem získáte zvýhodněnou úrokovou sazbu 0,5 % p. a. na první tři měsíce na zůstatek do výše 300 000 Kč. Spořicí účet ING Konto je zcela zdarma a peníze si můžete vybrat kdykoliv bez poplatků za převod. Účet můžete jednoduše založit online zde během několika minut, po telefonu prostřednictvím bezplatné infolinky 800 159 159 nebo na kterékoliv pobočce ING.

Výhody spořicího účtu ING Konto

ING Konto patří k nejoblíbenějším spořicím účtům u nás. O tom, že se jedná o kvalitní produkt, svědčí například skutečnost, že se jedná o nejčastěji oceňovaný spořicí účet ve Zlaté koruně. Pojďme si shrnout výhody tohoto účtu:

  • Zvýhodněná úroková sazba 0,5 % p. a. na první tři měsíce na zůstatek do výše 300 000 Kč,
  • zřízení a vedení účtu zdarma,
  • možnost založení účtu online nebo po telefonu,
  • neomezená výše vkladu,
  • peníze kdykoliv k dispozici,
  • bonus 800 Kč za přivedení nového klienta,
  • nabídka podílových fondů.

TIP: Doporučte ING Konto svým známým a získejte bonus 800 Kč

Máte už spořicí účet ING založený a jste s ním spokojení? Doporučte ho svým známým a ING vás odmění. Pokud si váš známý ING účet založí, získáte bonus 800 Kč. Více informací se dozvíte na stránkách ING.cz.

Novinka v aplikaci ING Konto

V letošním roce ING banka zpřístupnila ING Konto i pro aplikace třetích stran. Pokud se třetí strana, tedy jiná banka připojí k rozhraní ING, prostřednictvím její aplikace bude možné zadat platební příkaz nebo zobrazit zůstatek.